DigiD app

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. Zo zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.

Hoe werkt het?

U kunt de app op twee manieren gebruiken.

  • Als u inlogt op een computer, vult u eerst een koppelcode in die u in de DigiD app ontvangt. Daarna gebruikt u de app om een QR-code te scannen. Tot slot vult u uw pincode in. 
  • Logt u in via uw mobiel? Dan vult u alleen uw pincode in.

Wat heb ik nodig?

Een smartphone of tablet met iOS (10.0 of hoger) of Android (6.0 of hoger)

Hoe regel ik het?

Download de app alleen uit de officiĆ«le app-store (iOS) of play-store (Android). Voordat u de app kunt gebruiken, moet u deze activeren.

Logo Apple AppStore - Ga naar DigiD app in de AppStore
Logo Google PlayStore - Ga naar DigiD app in de Google PlayStore

Video DigiD app (YouTube)

Afbeelding, Inloggen met de DigiD app - Link naar youtube video met instructie DigiD app

Ik heb geen smartphone

U kunt ook inloggen met een sms-controle. U ontvangt dan een sms-code op uw mobiele telefoon. Voeg uw telefoonnummer toe aan uw DigiD Account en activeer inloggen met sms-controle.

Ik heb alleen een vaste telefoon

Ook als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u inloggen met sms-controle. U wordt dan automatisch gebeld op uw vaste lijn en ontvangt een gesproken sms-code. Deze manier van inloggen activeert u ook in uw DigiD Account.

Controle identiteitsbewijs met de DigiD app

U kunt nu ook met de DigiD app een eenmalige controle uitvoeren op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Hierna is de DigiD app geschikt om in te loggen bij organisaties die extra zekerheid over uw identiteit vereisen. De controle kan op dit moment alleen worden uitgevoerd met de DigiD app op de meest gebruikte Android telefoons. Zie controle identiteitsbewijs voor meer informatie.

Vragen?

Heeft u vragen over de DigiD app? Ga dan naar Veelgestelde vragen over de DigiD app.